Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda

Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda

Hétvége okostelefonok nélkül

2018. március 28. - puzzletanodak

Vissza a természetbe! Jön a tavasz, így ideje egy kicsit kimozdulnunk a sötét szobából. Szép helyen élünk, csupa látnivalóval. Van pár túra ötletünk az egész családnak, próbáljátok ki ti is!

 

A túrázás jótékony hatása

A túrázás csökkenti a stressz-szintet, egyúttal örömforrás is. Valóságos gyógyír szívünknek, keringésszervrendszerünknek, vérnyomásunknak és immunrendszerünknek, ugyanakkor csökkenti a vérzsírok szintjét is. Segítségével a félelmek, a szorongás, a motivációs és életkrízishelyzetek is könnyebben megoldhatóak. Nagy feltűnést keltő túrák rákos betegekkel azt is bebizonyították, hogy a szabad levegőn végzett „mozgásterápia” súlyos betegeken is képes segíteni.

Az, hogy a szabad természet hangulatunkat, közérzetünket pozitívan befolyásolja, nem csupán szubjektív vélemény. Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy ez valóban így van. Az USA-ban egy ideje létezik egy új tudományág, amelyet „tájpszichológiának” hívnak, ami azt vizsgálja, hogy a különféle tájak milyen hatást gyakorolnak az emberi pszichére.

mountain-climbing-kids.jpg

Csíki-hegyek túra

Egy könnyű, Budapesthez közeli, ám mégis talán kevésbé ismert túraútvonalat ajánlunk a kedves olvasók figyelmébe. A Budaörstől északra elterülő dombokat, hegyeket alaposan behálózzák a jelzett és jelzetlen ösvények, amelyek igen változatos látképű kirándulásokat tesznek lehetővé az aktív pihenés szerelmesei számára. A Csíki-hegyek útvonala gyermekekkel túrázóknak is nagyszerű célpont lehet, hiszen nincsenek benne nagy szintkülönbségek, nem túl hosszú, ám mégis látványos, és könnyen megközelíthető, akár tömegközlekedéssel is. Ráadásul utunk végpontja egy nívós cukrászda lesz, ahol mindenki kedve szerint válogathat magának a jól megérdemelt finomságok közül.

Kő-hegy és Odvas-hegy körtúra

Aki járt már az M1-es és M7-es autópályák közös, Budapestről kivezető szakaszán, bizonyára felfigyelt a Budaörs fölé magasodó kopár hegyekre, amik földrajzi értelemben véve valójában csak dombok, ám annyira markánsan kiemelkednek környezetükből, hogy mindenképp magukra vonzzák az arra utazók tekintetét. Amikor van egy kis szabadidőnk, feltétlenül megéri tenni egy kitérőt, hiszen számos túraútvonal szeli át ezeket a dombokat, és közülük mindenki talál kedvére való hosszúságút és nehézségűt. A sok opcióból az alábbiakban egy könnyű, családok számára is ideális útvonalat mutatunk be. Mivel ennek egy jó része a városban, vagy annak közvetlen környezetében halad, a kisgyermekesek is bátran elindulhatnak rajta, mert bármikor megszakíthatják az utat, ha esetleg a lurkók hamar elfáradnának.

 

Kövessetek minket facebookon is: https://www.facebook.com/TerapiasTanoda/

A bejegyzés trackback címe:

https://puzzletanodak.blog.hu/api/trackback/id/tr8813785794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása