Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda

Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda

Játsszon együtt a család

2017. december 08. - puzzletanodak

Ha nem tudod, mivel töltsétek el a délutánt, és kellene egy gyors játékötlet, most itt van pár, amiből választhatsz. A gyerekek hamar megunják a játékaikat és mindig valami újabbat szeretnének. Ezek  a játékok azért jók, mert az egész család együtt játszhatja, jó időtöltés és a gyerekek használhatják kreativitásukat.
 kep.jpg  
Sógyurma

Sok ajándékot készíthettek saját kézzel, ami nagyon szép emlék lehet a nagymamáknak, rokonoknak. Egy jó ötlet, ha sógyurmából csináltok egy négyszögletű képet, a gyermek belenyomja a kis kezét, amit utána kifesthet, és az elkészült művet felakaszthatjátok, mint egy képet. Karácsonyra a rokonoknak ajándékba készíthetünk csillagot, holdat, szivecskét süti formák segítségével, amiket utána kifesthetünk festékkel.
A sógyurma receptje: 2O dkg só, 2O dkg liszt, és kevés viz, hogy jól gyúrható tészta legyen. A hűtőben több ideig is eláll.

 

Karckép házilag, saját kezűleg

Hozzávalók: sima fehér papír, zsírkréta, tempera festék, karcoló eszköz: lehet kifogyott golyóstoll, kötőtű, akár hurkapálca vagy fogpiszkáló, stb.

A sima papírt színezzük ki minél több színű zsírkértával. Lehet csíkokban, vagy körkörös mozdulatokkal, ahogyan jobban tetszik. A lényeg, hogy ne maradjon "szabad" felület, teljesen színezzük ki a lapot. Ezután fessük le egy kiválasztott színű termpera festékkel (nálunk a fekete vált be). Hagyjuk megszáradni, majd a karcoló eszközzel rajzoljunk rá.

 

Kavicsfestés

A kavicsfestés az egyik legkedveltebb kreatív alkotó tevékenység a gyerekek (és felnőttek) körében.
Hozzávalók:
-Akár egy kirándulás alkalmával összegyűjtött kavicsok (egy jó alkalom arra, hogy kimozduljon a család például a Dunapartra), de kertészetben vagy építőanyag kereskedésben is hozzájuthatsz nagyszemű kavicsokhoz mindössze párszáz forintért.
-alkoholos filc, UNI POSCA univerzális filc, vagy akril festék

-a legszebb kavicsokhoz mi inkább a filcet ajánlanánk, mert könnyebb vele dolgozni.

2015-11-03_072802.jpg

Tapintós "titkos" doboz

Tapintással meg kell találni a tárgyak párját (a szemeddel nem látod, csak a kezedet használhatod).

Hozzávalók:
- 1 kis kartondoboz 
​- pici méretű tárgyak 
- díszítés a dobozra 
- nem használt zokni 
- ragasztó, cellux 
- olló

Vágj a doboz mindkét oldalára egy-egy lyukat (ezen fogsz benyúlni). Ezután a dobozba rakj egy felezőt, egy papírdarabot, vagyis oszd a dobozt két részre. Keress a lakásban apró tárgyakat, mindegyikből kettőt. Kisebbeknek jól megkülönböztethető tárgyakat, nagyobbaknak kis mértékben különböző tárgyakat, vagy ugyanakkorára vágott anyag darabkákat (kord, pamut, stb.). Rakj egy-egy darabot a doboz mindkét felébe, vagyis mindegyikből legyen egy a bal oldali és mindegyikből egy a jobb oldali részében. Varrj a két lyukra egy zoknit (hogy ne lehessen csalni, úgy hogy benézel a dobozba). Díszítsd fel a dobozt, majd zárd is le a tetejét! A két lyukon keresztül benyúlva meg kell találni, hogy melyik tárgynak melyik a párja. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puzzletanodak.blog.hu/api/trackback/id/tr9513456893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása